augustime

Direktlänk till inlägg 18 juni 2013

15 år tips om du vill ha längre hår

Av augustime - 18 juni 2013 22:44

1. Borsta aldrig ditt blöta hår, de är hälften så svagt som när det är torrt! Använd helst då en bredtandad kam.

2Att ha håret uppsatt i knut skyddar topparna mot dagligt slitage.Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer. 

3. Ha håret flätat när du sover (om du redan har längre hår) det gör så att håret inte blir trassligt. Om du sover på och vrider dej runt på håret i flera år så tar det skada.

4Andvänd hårinpackning minst 1-2 gånger i veckan. Shamponera först (det rengör coh öppnar fjällskiktet på hårstrået) Ha sedan i hårinpackning (vårdar och reparerar) avsluta sedan med balsam som sluter igen hårstrået och ger glans.
Qndvänd gärna en leave-in creme eller balsamspray i torrt hår som skyddar.

5Tvätta så sällan som möjligt, det finns även bra torrschampo! Andvänd måttligt med shampo och mycket balsam. Du kan också ha i hårinpackning eller vanlig olivolja i tort hår 2-3 timmar innan du duschar.

6Undvik hårtork, plattång, och andra varma stylingprodukter som sliter otroligt mycket på håret. Ha i en värmeskyddande creme/spray innan du tex plattångar. Färgningar och blonderingar sliter också mycket. Undvik också mycket stylingprodukter.

7Ät vitaminer, tex "silica" 50 kr eller "hårkontroll" 100-200 kr. Det ska göra håret starkare och så att håret växer fortare.

8Toppa håret är viktigt men gör det inte för mycket och ofta. Håret växer bara runt 1-2 cm i månaden. 

9. Att borsta håret och massera hårbotten stimulerar hårsäckarna och det är bra! Borsta bara när det är torrt, och massera gärna i duschen samtidigt som du schamponerar. 

10Var försiktig!! Hår är död vävnad och är det förstört kan det inte bli helt igen. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. Slit och dra inte!
Tuppering är inte heller bra för håret eftersom man förstör hårståna.

11. Skölj håret (längderna) med iskallt vatten efter dusch, det gör så att hårståer sluter sig och får därmed längre livslängd.

12. En toning kan frächa upp håret, färgen lägger sig bara som en hinna runt hårstrået, till skillnad från en permanentfärgning som tränger in i hårstrået som inte är bra! En toning blir som ett skydd för hårstrået.

13Andvänd ett milt shampoo, om du känner att ditt hår känns torrt och strävt efter att du har sköljt ur shampoot så kanske du borde byta mot ett lite mildare.

14. På sommaren är det viktigt att använda ett solskydd även till håret. Det finns olika hårsprayer med solfaktor i sig. Annars kan man bära hatt/ha uppsatt.

15Rugga inte håret torrt med handduken, utan dra försiktigt ut allt vatten med händerna och sedan kan du dra med handduken. har du lite mer båottom kan du sätta upp håret i en turban med handduken medan du kanske sminkar dej, sedan "luftar" du håret .

 

 
 
Samira

Samira

18 juni 2013 22:52

Bra tips, kolla gärna in min blogg! ^^

http://we-break-it.bloggplatsen.se

augustime

20 juni 2013 09:45

Bra att du tycker om tipsen :)

Fin blogg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av augustime - 8 december 2013 17:00


1. Träna inomhus några minuter först. Uppvärm inne därdet är skönt och varmt. Kanske kan du jogga på ett springband eller göra rörelser till musik i 5-10 minuter. Det är lättare att komm ut i kylan sen. Stretcha i 3-5 minuter, lite höfter.   2. K...

Av augustime - 8 december 2013 09:15


Bara jag som älskar Kenzas nya nyårs-klänningar? Finns en med axelband och en med ärmar. Den med ärmar är snyggast tycker jag, riktigt mig. Den är grön med öppen rygg och riktigt glittrig, så som det ska vara på nyår. Är jätte sugen på den själv, sup...

Av augustime - 7 december 2013 16:30


* Kolla hur mycket pengar du har är prio ett. Har du inte så mycket pengar, kan du be dina syskon om de vill köpa en julklapp till era föräldrar med dig.   * Mammor kan önska sig allt från gulliga ugglor till coola köksredskap. Ugglor är väldigt ...

Av augustime - 7 december 2013 09:01


 

Av augustime - 10 november 2013 18:00


Eva Mendes och Ryan Gosling kanske snart skiljer sig. Efter två år ihop börjar relationen hamna lite på hal is. En gång när en reporter började prata om paret började hon prata om att hon lever i en skyddande bubbla.   Ashton Kutcher är dunderrik...

Ovido - Quiz & Flashcards