augustime

Direktlänk till inlägg 7 november 2013

Myter och sanningar om hår

Av augustime - 7 november 2013 18:00

Sanningen skall fram! Låt oss ta reda på vad som är snat och vad som är myt. Vi hör ofta vad man får göra och vad man inte borde göra när det gäller vårat hår. Men vad är egentligen sant och vad är falskt?

Sant:
Stress och fel kost kan medföre håravfall
Stress och fel kost kan ha den biverkan att man tappar lite hår emellanåt. Detta beror ppå att håret går från en växtfas till en vilofas (den telogena fasen) då håret helt enkelt faller av. Denna form av hårtapp är diffus, vilket betyder att man fäller över hela huvudet och inte bara på viss områden som vid tunnhårighet. När kroppen återfår balans kommer det hår som tappats på grund av stress och dålig kost att återigen växa ut. 

Hårbandet sliter på håret

Om man ofta har uppsatt hår och frisyren inte varierar särskilt mycket kan det ha en utslitande effekt å håret. Det är alltså ingen bra idé att alltid ha håret uppsatt i samma typ av hästsvans då håret slits betydligt mer på det ställe där hårbandet sitter. Ett bra råd kan vara att använda hårband utan metallspänne då just denna metallbit är extra skadlig för håret.

Huvudmassage kan göra ditt hår starkare
Ditt hår mår bra av att huvudbottnen blir masserad. Det stimulerar och sätter nämligen igång blodcirkulationen, vilket ger håret bättre förutsättningar för att växa.

 

 

Falskt:
Håret växer fortare om man klipper det ofta. 
Detta är inte helt sant. Håret mår bra av att bli klippt då skadade toppar tas bort, men en klippning får inte håret att växa snabbare. En klippning får gör däremot håret sundare och får det att se bättre ut - så en klippning hos frisören är absolut en bra sak för ditt hår. 

Der finns ingen risk när man endast använder ekologiska hårfärger.
Det är sant att ditt hår tar mindre skada om du använder en mer skonsam hårfärg. Däremot är inte alla hårfärger fria från problematiska medel enbart därför att de är ekologiska. Därför kan det vara en bra idé att rådfråga din frisör om vilka tillsatser du skall passa dig för. 

Du får bara tvätta håret var tredje dag.
Vi är alla olika individer med individuell hårstruktur, hårtyper och behov. Därför är det också olika från person till person hur mycket ens hår skall tvättas. Istället för att sätta ett fast antal dagar det skall gå mellan var tvätt är det bättre att ta en titt och se vad som behövs. Det är sant att ditt hår kan bli fett av för mycket schampo och det kan därför vara en bra idé att hoppa över denna tvätt några gånger emellanåt. Istället kan man ibland använda ett torrschampo till att göra en snabbuppfriskning och rensa ut smutsiga partiklar.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av augustime - 8 december 2013 17:00


1. Träna inomhus några minuter först. Uppvärm inne därdet är skönt och varmt. Kanske kan du jogga på ett springband eller göra rörelser till musik i 5-10 minuter. Det är lättare att komm ut i kylan sen. Stretcha i 3-5 minuter, lite höfter.   2. K...

Av augustime - 8 december 2013 09:15


Bara jag som älskar Kenzas nya nyårs-klänningar? Finns en med axelband och en med ärmar. Den med ärmar är snyggast tycker jag, riktigt mig. Den är grön med öppen rygg och riktigt glittrig, så som det ska vara på nyår. Är jätte sugen på den själv, sup...

Av augustime - 7 december 2013 16:30


* Kolla hur mycket pengar du har är prio ett. Har du inte så mycket pengar, kan du be dina syskon om de vill köpa en julklapp till era föräldrar med dig.   * Mammor kan önska sig allt från gulliga ugglor till coola köksredskap. Ugglor är väldigt ...

Av augustime - 7 december 2013 09:01


 

Av augustime - 10 november 2013 18:00


Eva Mendes och Ryan Gosling kanske snart skiljer sig. Efter två år ihop börjar relationen hamna lite på hal is. En gång när en reporter började prata om paret började hon prata om att hon lever i en skyddande bubbla.   Ashton Kutcher är dunderrik...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se