augustime

Senaste inläggen

Av augustime - 18 oktober 2013 05:20

Har du nästan inga pengar kvar, bara 300 kr? Här är tipsen på hur du shoppar smart med kompisen!


* Kolla alltid rean först, det finns faktiskt snygga kläder där också, kanske för hundra kronor ett par snygga byxor!

 

* Det brukar finnas kläder för utsäljning, det är ungefär som rea så kolla där också om det finns en snygg stickad tröja som du kan ha nu i höst och i vinter.

 

* På många affärer finns det kläder "Ta 3 betala för 2". Ta lite billiga saker, sätt ihops och kolla om pengarna räcker till.

 

* Kolla i garderoben, smyckeskrinet och i sminklådan vad du behöver köpa. Du kanske inte behöver några kläder, köp då smycken och smink som också hör till din outfit!

 

* Om du har tur kanske du kan låna lite pengar av dina föräldrar och ge tillbaka sen eller så får de dra från din månadspeng, bättre än att vara utan pengar!

 

ANNONS
Av augustime - 15 oktober 2013 13:00

Avokadomask 

 

Du behöver:
1 avokado
1 msk ekologisk honung

Gör så här:
1. Mosa avokadoköttet slätt med gaffel, det går också bra att använda sig av en stavmixer!

2. Smält honungen i en skål över vattenbad tills den är flytande.

3. Blanda ihop till en smet och så kan du lägga det som en vanlig ansiktsmask, låt det sitta i ca 5-10 min.


När du är helt klar kommer du märka skillnaden!

 

ANNONS
Av augustime - 14 oktober 2013 19:08

Har du ett klädrum/walk-in-closet? Här finns tips på hur du kan inreda den!


Liten Walk-in-closet  

Man behöver inte bara ha kläder i sitt klädrum. Där inne kan du ha mycket mer. Men har du litet där inne måste man vara smart. Kan du sätta upp hyllor? Får du plats med ett sminkbord? Kan du sätta upp lite krokar osv? Det som är nr ett att ha är ju kläder. Du kan hänga upp en stång mellan väggarna där du kan hänga upp klänningar, koftor och kljolar m.m Sen kan du fixa en smal men hög byrå där du lägger resten av dina kläder där i. Får du plats med något mer kan du hänga upp en/två hyllor, små, som du kan ha parfymer på och krokar där du kan hänga dina smycken. Ställ ditt smink på byrån eller förvara i ditt vanliga rum om du inte får plats med ett sminkbord inne i ditt klädrum.


Tre/två klädrum 

Många har flera rum i sitt rum. Det kan vara små förråd bara med man kan i alla fall förvara saker där. Har du två rum kan du ha ett med kläder och ett med smycken och smink. I ditt klädrum kan du sätta upp hyllor på en sida och hänga upp ett skynke i din favoritfärg och på andra sidan kan du hänga ett till synke och hänga upp två stångar där du hänger dina saker. I ditt smycke/sminkrum får du kanske plats med ett litet sminkbord. Sätt upp en hylla på väggen och där kan du sätta lite lådor som du kan ha sminket på. Ska du hänga upp smyckerna kan du hänga upp hyllor med lådor på och hänga upp olika krokar. Har du tre rum kan du hänga upp krokar, en stång och inreda med en byrå i klädrummet. Ha sminket och smyckena förvarade som i första och i den tredje kan du ha dina skor och jackor. Häng upp krokar och sätt upp hyllor som du kan förvara de på.


Stort klädrum 

Här inne har dy mycket mer plats än i de lilla rummen. Du kan förvara det mesta av dina saker här inne och i ditt vanliga rum kan du ha skrivsaker och din säng. I ditt stora rum kan du sätta in en stor hylla, med dörrar och lådor. Där kan du förvara alla dina kläder, häng upp dina klänningar, kjolar och lite finare tröjor. Förvara alla byxor och shorts och underdelar+resten av dina överdelar i några lådor och har du plats kvar kan du ställa lite väskor här och där för lite pynt. Du kan ställa in ett sminkbord där du fixar en låda med ditt vardagssmink och någon liten byrå eller en smink hurts. Ha en hörna där du sätter upp små hyllor som du kan ha smyckehängarna på. Annars kan du hänga upp ett skåp och några krokar där du kan hänga upp allt. Sätt en matta i mitten och en lång fåtölj för en extra klick i ditt klädrum så att det inte blir så tomt. Häng upp jackorna i din stora hylla eller häng upp krokar på dörren där du kan förvara allt.

 

Av augustime - 14 oktober 2013 16:17

Bivaxsalva grundrecept 

33 gram bivax

1 dl olivolja

1 dl rapsolja

Smält bivaxet, som smälter ungefär vid ca 36 grader, över ett vattenbad. Häll i resten av sakerna, oljorna. Ta fram helt rena glasburkar med lock och låt de svalna.

Oljorna kan bytas ut mot valfri olja, som kokos-/solros-/mandel-/jojobaolja osv, även mot sheasmör och/eller kakoasmör. För en fastare salva ökar man mängden bivax, för en mjukare variant blir det mer olja. Kom ihåg att den här produkten är perfekt som läppbalsam också!

 
Av augustime - 13 oktober 2013 19:00

Här kommer ett inlägg om vad du kan ha för accessoarer i håret på dig beroende på vilken outfit du har.

Färgglada kläder:
Hat du färgglada kläder kan det vara bra med två/tre färger på smyckena. Du kan ha svart, vit och grå. Vill du ha färgglatt där också kan du ta lite mer "baby" färger. T.ex babyblå, puderrosa och vit. Du kan sätta upp håret i en hög hästsvans, virvla en tunn strimma hår runt snodden så att den inte syns och sätt upp med tre små rosetter på sidan av huvudet i babyfärger. Du kan också skaffa som ett halsband som du knyter runt huvudet, som waterfall brade fläta ungefär!

Mörka kläder:
Har du mörka kläder kan det behövas en liten ljus kick i håret. Hade du haft mörka accessoarer hade det varit alldeles för mörkt med din outfit. Du kan sätta upp håret i en hårdounot och matcha med ett-tre diadem. Ha ett med vita pärlor, ett sirvligt och ett vanligt vitt. Det kommer se jätte bra ut och din outfit framhävs om du har en smokeyeye look som makeup.

Ljusa kläder:
På ljusa kläder är det helt tvärtom och här behövs det antingen mörkt eller färgglatt. Om du har en vit tröja och ett par ljusa jeans med många andra ljusa kläder behövs det en mörk eller färgglad kick. Väljer du mörkt kan du låta håret bara vara utsläppt och fixa som en liten miniduk eller vad man ska säga. Sätt den i håret, knyt runt ditt hår och knyt en rosett då. Färgen ska bara svart med vita prickar. Väljer du färgglatt kan du locka håret och hitta en samma miniduk fast i turkos/röd med vita prickar.

Av augustime - 12 oktober 2013 12:30

Allt från Thebodyshop.se

Gör så här: 

* Applicera concealern med en concealerborste.

* Ta på bronzet vid äppelkinden och dra lite över kinden.

*Ta på den ljusa färgen av ögonskuggan över hela ögonlocket och applicera sedan den mörka på ytterkanten.

* Lägg på mascaran och lägg slutligen på lite läppstift, dutta lite för mer effekt.

 

Av augustime - 12 oktober 2013 09:39

* Sortera ditt smink i lådor efter vad sakerna är, t.ex mascara i en låda. Allt blir lättare att hitta.


* Tvätta dina sminborstar varannan vecka så att du slipper köpa nya för att de andra är smutsiga.


* Mörka färger förstorar ögonen och ljusa färger förminskar ögonen på ögonskuggan, välj rätt färger.


* Om du vill ha fransarna böjda hela dagen kan du byta ut din mascara mot en vattenfast, det blir inte lika tungt mot fransarna.


* Om du vill att din ögonskugga ska sitta hela dagen kan du testa med en ögonskuggsprimer, eller dutta lite med foundation och lite puder på ögonlocket.


* Vill du ha fylligare läppar ska du måla med ett rosa läppglans och ett vanligt läppglans i mitten av underläppen.

 

Av augustime - 11 oktober 2013 18:31

Hissar 

Älskar bara själva outfiten, väskan är ett plus!

 


Det är alltid bra att ha färgade byxor, rött är jätte snyggt.

 

Älskar botts/kängor och skinn, jätte snygg kombi.

 

Bara älskar allt, övertröjan har jätte fina knappar!

 

Dissar

Skjortan får bara looken att se tantig ut..

 

Ashley passar inte i killjeans, ser faktiskt inte ut som hennes, och väskan passar INTE till outfiten!

 

Alla måste få gå i mjukiskläder, men inte de här.

 

Varför har du flip-flops?

 

 

 

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se