augustime

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013

Det här är rätt för din figur

Av augustime - 7 oktober 2013 06:13

Rätt byxa för din figur!

Att köpa byxor kan tyckas lätt, men det finns saker som man bör ha i åtanke om man vill ha ett par som håller länge och sitter snyggt. Formen på byxorna är minst lika viktig som färgen, så bara för att byxan är svart eller mörk behöver den inte vara rätt om du är fylligare i figuren.


Timglas: Den timglasformade med smal midja men bredd över lår och höfter klär bäst i raka byxor alternativt lätt utställda med lägre midja. Stuprörsbyxor har en tendens att framhäva ditt största parti, nämligen stuss och lår, medan en byxa med mer vidd nertill skapar symmetri nertill och jämnar ut den breda stussens form.


Rak: Den med rak kroppsform utan markerad midja och med större överkropp och smala ben klär bäst i byxor med något högre, alternativt hög, midja som fuskar fram midjan. Stuprörsformen förstärker dina smala ben och stuss mot den större överkroppen. Därför bör du välja raka alternativt lätt utställda ben.


Kort: Är du kort passar du bäst i capribyxor som förlänger kroppen och benens form, alternativt stuprörsmodeller som är tajta och framhäver i stället för att se för stora ut.


Lång: Den långa klär bäst i byxor med lägre linning vilket minskar längden. Har du däremot byxor med hög midja och mörka förstärker du din längd. Är du dessutom smal bör du tänka på att bära byxor med tightare passform för att inte få plagget att se urväxt ut.


Rätt klänning för dig!

Klänningens form och färg är avgörande för hur den ska uppfattas av dig och andra. Ett tajt fodral kan sitta som en smäck på dig, men som ett korvskinn på vänninan med annan kroppstyp.


Timglas: Klär bäst i lätt utställd klänning, då formen av vidd nertill förvillar kraftiga lår och en större stuss. Har du dessutom som de flesta med denna kroppstyp smalare överkropp välj gärna löstagbara axelvaddar. Längsgående veck skapar också en avsmalnande effekt.


Rak: Klär bäst i klänningar med A-linje form, det vill säga tajt upptill för att släppa från höften neråt. Formen förvillar benens smala siluett mot den grövre överkroppen. Använd aldrig axelvaddar till denna kroppstyp då det bygger på dina redan breda axlar.


Kort: Den korta passar bäst i tajta fodral då de framhäver en nätt figur bäst. Är du kraftig men kort tänk på att välja en klänning som inte är för lång då den får dig att se större och kompaktare ut. Bäst är att välja en kortare modell som visar benen och inte är för stor, vilket man ofta väljer då man vill dölja. Tyvärr blir det ofta motsatsen och man ser ännu större och kompaktare ut.


Lång: Denna kroppstyp passar bra i hellånga klänningar då en lång person bär upp hellånga plagg väldigt fint. Tänk på att ändå välja en klänning som inte är för stor, då det lätt blir tältigt på en smal, lång, person. Är du lång och kraftig väljer du med fördel en kortare klänning och inte en hellång då det ger ett smäckrare intryck.


Hitta rätt kappa!

Vårens och sommarens kanske viktigaste plagg är tveklöst den lätta kappan. Det är ett ganska anspråkslöst plagg, men ändå så viktigt att kappans form passar din figur.


Timglas: Klär bäst i en lätt utställd kappa som exempelvis en swagger eller trenchcoat, då den utställda formen tonar ner den breda stussen. Midjan får gärna markeras med ett bälte då den på just denna figur är väldigt kvinnlig.


Rak: Passar bäst i en A-linje formad kappa, då den är tajt där du är som bredast och vid där du behöver tyngd, det vill säga kring ben och stuss. Välj gärna en som slutar ovanför knäna då det förlänger din figur och smickrar.


Kort: Klär bäst i kortare kappor som förvillar längden genom att visa mer kropp. En hellång kappa ser lätt "för stor ut" på en kort person. Välj gärna en rak tajt modell som framhäver din figur.


Lång: Passar bäst i hellånga kappor, då en kort kappa lätt kan se "urvuxen ut". Det är viktigt att välja en med tillräckligt långa ärmar så att den verkligen passar dina armars längd.




Välj rätt kjol!

Kjolens form är viktig att ta hänsyn till, då en likadan kjol på två olika figurer kan se helt olika ut


Timglas: Timglasfiguren passar tveklöst bäst i lätt utställda varianter med vidd nertill, även klockade varianter. Vill man ändå som denna figurtyp ha en tajt kjol bör man välja en modell med lägre midja då den förvillar den smala midjan och breda stussen.


Rak: Raka figurer klär bäst i A-linje formade kjolar som är tajta över höft och stuss och släpper nertill. Formen förvillar de smala benen till en stor överkropp. Vill man ändå ha en tajt pennkjol så välj en med hög midja som fuskar fram midjan genom att markera den.


Kort: En kort person klär bäst i korta tajta kjolar, då en hellång kjol lätt upplevs som ett tält på en liten nätt person. Är du liten men kort välj en modell som är rakare nertill, den förvillar en kort och kraftig figur mer än en kjol som är tajt hela vägen.


Lång: En lång person kan med fördel välja en hellång kjol eller en pennkjol. Är du lång och kraftig välj hellre en kortare modell än en hellång som i stället förstärker de extra kilona.


Rätt kavajstil för dig!

Kavajens snitt och längd kan göra stor skillnad. En figursydd modell markerar, medan en oversize förstorar. Välj rätt till din figur.


Timglas: Passar tveklöst bäst i en markerad modell som slutar på höften, då den förvillar getingmidjan mot den breda stussen och smickrar. Välj en modell med axelvaddar som breddar just den här figurtypens smala axelparti.


Rak: Passar även den i en figursydd modell då just den modellen fuskar fram en midja som egentligen inte är speciellt påtaglig. Med fördel väljs en längre modell som förtar en del av benens smala siluett. Välj ingen modell med axelvaddar till denna kroppstyp då denna figurtyp oftast har breda axlar i sig själv.


Kort: En kort person klär bäst i en tajt modell som inte är för lång då den lyfter fram dina kurvor på rätt sätt och inte ser för stor ut. Är du kraftig välj samma modell men i rätt storlek, det vill säga välj inte för stort som i stället får dig att se större ut än vad du är.


Lång: Kan med fördel bära en oversize-modell då längden bär upp längre kavajer bra. Är du kraftig väljer du i stället en mer figursydd kavaj som framhäver figuren i stället för att förstora den.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av augustime - 8 december 2013 17:00


1. Träna inomhus några minuter först. Uppvärm inne därdet är skönt och varmt. Kanske kan du jogga på ett springband eller göra rörelser till musik i 5-10 minuter. Det är lättare att komm ut i kylan sen. Stretcha i 3-5 minuter, lite höfter.   2. K...

Av augustime - 8 december 2013 09:15


Bara jag som älskar Kenzas nya nyårs-klänningar? Finns en med axelband och en med ärmar. Den med ärmar är snyggast tycker jag, riktigt mig. Den är grön med öppen rygg och riktigt glittrig, så som det ska vara på nyår. Är jätte sugen på den själv, sup...

Av augustime - 7 december 2013 16:30


* Kolla hur mycket pengar du har är prio ett. Har du inte så mycket pengar, kan du be dina syskon om de vill köpa en julklapp till era föräldrar med dig.   * Mammor kan önska sig allt från gulliga ugglor till coola köksredskap. Ugglor är väldigt ...

Av augustime - 7 december 2013 09:01


 

Av augustime - 10 november 2013 18:00


Eva Mendes och Ryan Gosling kanske snart skiljer sig. Efter två år ihop börjar relationen hamna lite på hal is. En gång när en reporter började prata om paret började hon prata om att hon lever i en skyddande bubbla.   Ashton Kutcher är dunderrik...

Skapa flashcards