augustime

Direktlänk till inlägg 6 juli 2013

10 smarta sminktips

Av augustime - 6 juli 2013 10:43

Använd rätt redskap. Du får ett bättre resultat om du använder borstar, svampar och penslar av hög kvalitet. Och tvätta redskapen ofta!

Ta hjälp av en expert. Om du är osäker på vilken stil som passar dig kan du boka tid hos en makeupartist. Då kan du få lite nya tips och idéer, testa nya färgkombinationer eller få hjälp med att finslipa din vardagsmakeup.

Satsa på bra produkter. Bra produkter sitter bättre och håller länge. Köp mascara, läppstift och foundation som håller länge – moderna sminkprodukter är gjorda för att sitta kvar hela dagen, så att du slipper bättra på din makeup hela tiden.

Less is more. Tjocka lager puder, klumpig mascara och utsmetat läppstift är inte så snyggt. Börja i liten skala. Då kan du alltid lägga på mer om det behövs, men om du tar i för mycket redan från början måste du tvätta bort alltihop och göra om hela proceduren.

Välj fokus! Fokusera på antingen ögon, läppar eller rouge på kinderna. Fokusera på en del av ansiktet och lägg en mer diskret makeup på övriga ställen. Markerade, sotiga ögon bör till exempel kombineras med en naturlig nyans på läpparna, medan ett glansigt och färgstarkt läppstift endast kräver lite mascara på ögonfransarna. Om du går "all in" både på läppar och ögon kan det lätt bli lite för mycket. 

Undvik glitter! En makeup som ser snygg ut på ett tidningsomslag ger ofta ett ”översminkat” intryck i verkligheten, till och med som festmakeup. Var försiktig om du använder metallisk ögonskugga – det kan lätt bli för mycket. Och visst är det läckert med glansiga, färgstarka läppar, men det kan också bli väldigt kladdigt om man lägger på för mycket läppstift.

Våga experimentera! Du kanske inte brukar använda blå ögonskugga och rött läppstift kanske inte är "din grej", men det skadar inte att testa. Lite färg (med betoning på lite) kan ge ett rejält lyft för både ansikte och humör. Och genom att testa en mjuk rosa nyans i stället för din vanliga brunbeiga färgskala – eller tvärtom – kan du förändra ditt utseende radikalt.

Glöm inte rougen. Det är lätt hänt att man bara fokuserar på ögonen och munnen, eftersom det är det första man lägger märke till när man ser sig i spegeln. Men lite rouge på äppelkinderna kan göra underverk – det får dig att se piggare och fräschare ut, även långt in på småtimmarna.

Släpp det gamla. Att måla med mörk läppenna runt läppkonturerna kanske var modernt en gång i tiden, men det var då det. Detsamma gäller för markerade "streck" av rouge på kindbenen.

Täck det tråkiga! Gå aldrig hemifrån utan concealer eller täckkräm. Concealer kan användas till mer än att dölja finnar och mörka ringar under ögonen. Dutta på lite concealer på alla flammiga eller ojämna hudpartier i ansiktet innan du lägger på foundation.

 

 
 
Erika

Erika

6 juli 2013 10:49

bra tips! :)

http://denkortatjejen.bloggplatsen.se

augustime

10 juli 2013 20:46

Tack så mycket :) Fin blogg!

 
Ingen bild

MIa

27 augusti 2013 18:28

Misslsibell har typ härmat dig med det här inlägget! :(

 
Ingen bild

dhjksm

27 augusti 2013 18:46

Misslisibell.se kopierade texten!

 
Ingen bild

Liw

27 augusti 2013 18:54

http://misslisibell.se/2013/08/27/smink-tips/#disqus_thread

Dags att säga åt någon? Humm...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av augustime - 8 december 2013 17:00


1. Träna inomhus några minuter först. Uppvärm inne därdet är skönt och varmt. Kanske kan du jogga på ett springband eller göra rörelser till musik i 5-10 minuter. Det är lättare att komm ut i kylan sen. Stretcha i 3-5 minuter, lite höfter.   2. K...

Av augustime - 8 december 2013 09:15


Bara jag som älskar Kenzas nya nyårs-klänningar? Finns en med axelband och en med ärmar. Den med ärmar är snyggast tycker jag, riktigt mig. Den är grön med öppen rygg och riktigt glittrig, så som det ska vara på nyår. Är jätte sugen på den själv, sup...

Av augustime - 7 december 2013 16:30


* Kolla hur mycket pengar du har är prio ett. Har du inte så mycket pengar, kan du be dina syskon om de vill köpa en julklapp till era föräldrar med dig.   * Mammor kan önska sig allt från gulliga ugglor till coola köksredskap. Ugglor är väldigt ...

Av augustime - 7 december 2013 09:01


 

Av augustime - 10 november 2013 18:00


Eva Mendes och Ryan Gosling kanske snart skiljer sig. Efter två år ihop börjar relationen hamna lite på hal is. En gång när en reporter började prata om paret började hon prata om att hon lever i en skyddande bubbla.   Ashton Kutcher är dunderrik...

Ovido - Quiz & Flashcards