augustime

Alla inlägg under juni 2013

Av augustime - 14 juni 2013 16:27

Det är otroligt många att det svåraste i sminkväg är att lägga en snygg skarp eyeliner. Penna blir oftast väldigt mjukt, och en vanlig dip-eyeliner är det svåraste man kan välja.


Mitt tips är att istället använda en ögonskugga och en platt pensel. Då kan man få en snygg, skarp och helt perfekt eyeliner hur enkelt som helst! Doppar man dessutom penseln i lite Mixing Liquid från Make Up Store först kan man få skuggan att bli riktigt svart och dessutom sitter det mycket bättre. Ett stort plus är att en ögonskugga, mixing liquid och eyelinerpensel inte blir dålig, gammal eller förstörd som dipliners, pennor blir ganska fort. Den tar dessutom inte slut efter någon månad utom håller i flera år! Dessa produkter är även perfekta för fransmarkering som är en snällare typ av eyeliner.


 

Gör såhär! Luta huvudet lite bakåt, sätt ett finger i yttre ögonvrån och dra ut ögat lite. Doppa penseln i lite mixing liquid (den ska endast vara fuktad) och sedan i ögonskuggan. Pressa penseln längs fransranden, tryck fast den bit för bit eller dra som vanlig eyeliner – gör som du tycker är enklast. Glöm inte att vinkla penseln efter ögats form.

 

Av augustime - 14 juni 2013 16:19

Många tycker att det är svårt att täcka mörka påsar under ögonen med concealer. Men detta är inte så svårt som många tror, utan med rätt produkter och lite tips är det faktiskt ganska enkelt! Först vill jag säga, använd en bra concealer . Den ska kunna ljusa upp och tänka det mörka påsarna. Ett tips är att använda en concealer med lätt orangea pigment, detta neutraliserar nämligen blåa partier (som under ögonen). Läste ett tips på att till just detta är Easy Cover "Blue" från Make Up Store, länk http://makeupstore.se/sesv/products/base/concealer/easycoverblue

  

Nu kommer vi till det viktigaste, och det är hur man applicerar en concealer, när de gäller det är det många som gör fel. Lägg inte concealer lite lätt under just ögonen, (att huden är lätt insjuken under just ögonen) så är det bästa tipset att lägga concealer som en rak linje längs näsan. På så sätt "förvillas" påsen. 

  

Här kan ni se före pch efter appliceringen av Blue från MUS. Resultatet blir mycket bättre, eller?

Av augustime - 12 juni 2013 20:08

Sminktips

 

15. Intensiv blick
Måla bara yttre halvan på övre ögonfransraden med din kajalpenna för en mer öppen och intensiv blick.


16. Rätt foundation...
Torrisar passar bäst i flytande och återfuktande varianter medan fet hy blänker mindre med i oljefria foundations. Har du akneproblem, prova en foundation som innehåller mineraler.

17. ...och rätt nyans
Applicera färgen på din käklinje, inte handen. Din hand och ditt ansikte har ofta inte alls samma färg, så varför ska du matcha din nya foundation med dina händer?

18. Slut på concealer?
Kolla locket på din foundation! Där finns det ofta foundation som har torkat och fått en tjockare konsistens. Den passar perfekt som krisconcealer!

19. Hållbar ögonskugga
Ögonskugga sitter mycket bättre om du grundar med en ögonskuggeprimer. Eller prova att dutta foundation på ögonlocken och försegla med puder.

20. Kajal först!
Applicera alltid kajal före mascara! Annars kan din hand komma emot dina fransar och göra att de kletar ihop sig som spindelben. Ögonskugga ska också på före mascara.

21. Nästan osminkad
Orkar du knappt sminka dig på morgonen? Satsa på ett klarrött läppstift eller ett rosa cremerouge. De klara färgerna kommer dra uppmärksamheten från ditt osminkade ansikte och göra att du ser pigg och fräsch ut i alla fall.

22. Inget kladd
Slicka snabbt kanten på glaset innan du dricker så slipper du läppstiftsmärken.

23. Fejka fylligare läppar
Måla munnen med ett rosa läppglans och applicera därefter ett naturligt, extra glansigt läppglans i mitten på din underläpp för ett intryck av fylligare läppar.

24. Intensiv blick
Måla bara yttre halvan på övre ögonfransraden med din kajalpenna för en mer öppen och intensiv blick.

25. Värm ögonfransböjaren
Har du svårt att få till snyggt böjda ögonfransar kan det vara en bra idé att värma upp din ögonfransböjare. Blås med hårtorken på full effekt i några sekunder innan du böjer.


Nageltips

 

26. Längre naglar
Massera dina naglar så ofta du kan! Det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snabbare.

27. Slipp missfärgat
Gör det till en god vana att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder färgade  nyanser. Det förhindrar att dina naglar blir missfärgade. Ett lager ofärgat baslack ovanpå färgen ser dessutom till att dina naglar behåller färgen längre.

28. Olja för torrisar
Olja är dina torra naglars bästa vän! Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.

29. Få nagellacket att torka snabbare
Prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

30. Inga mer gula naglar
Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

 

 

Av augustime - 10 juni 2013 16:51

Inom 2013 är det färger som gäller inom mode. Klara färger och mönster, och romantiska/klassiska stilar. Dammodet är bara armar och fjädrar, och detta mode återspeglar sig speciellt i årets student-balklänningar. Vad det gäller skor så räknar jag med att galoscherna kommer göra en storstilad comeback, men converse är ju som alltid inne i modet, b.la platå converse! Inom accesoarer så kommer det finnas hatt på många kvinnors och mäns huvuden. Väskorna ska vara stora och färgglada, och smyckerna spektakulära och pråliga.


Trenderna med starka färger kommer fortsätta in i höstmodet 2013, med den skillnaden att hösttoner tar vid. Förmodligen kommer klädhandeln i Sverige visa en negativ tillväxt samtidigt som second-hand butiker frodas som aldrig förr. Hållbarhet är ett nyckelord. Glasögontrenderna handlar om att färgerna sticker ut i färger och design. Glasögon ska under inga omständigheter vara diskreta under 2013. Detsamma kan sägas om dem gigantiska solglasögonen som snart lanseras. 


Simnktrender är "grunge" och "gotisk", att vara "dvärj och modig", att sticka ut med svart, tuff, och kajal. Inom frisyrerna handlar mycket om kort, tvinnade uppsättningar eller lockigt. För att matcha det dystra sminket är korpsvart hår som gäller förstås. 

   

 


 

   


 

 

   

 

   


Av augustime - 9 juni 2013 16:30

Akne visar sig som utslag, finnar och är inflammerade talgkörtlar. Att ha akne kan vara psykiskt belastande men det finns bra behandling för de aldra flesta. Akne är mycket vanligt och drabbar nästan alla tidigt i puberteten. 

 


Akne är väldigt vanligt, speciellt i tonåren. Var tredje tonåring får stora besvär som kan behöva behandling. Man kan få akne i alla åldrar, men det är vanligast i tonåren när man får mer hormoner och talgproduktionen ökar. 


Vad är akne?

Akne, som ofta kallas finnar, är inflammerade talgkörtlar under huden som visar sig som olika utslag. I ansiktet, på bröstet och på ryggen är talgkörtlarna stora och man får oftare besvär där. Det är mycket vanligt att man har både torr och fet hud i ansiktet samtidigt. Hyn är ofta fetare på och runt näsan och i pannan, områden där talgkörtelproduktionen är störst.

 

Vanliga symptom vid akne 

Akne börjar som ett utslag, en liten ytlig varblåsa, eller som en lite djupare och ömmande finne. Ofta sitter akneutslagen i ansiktet, men ibland också på bröst eller rygg. De läker för det mesta utan ärr.

 

 

 

 

Av augustime - 9 juni 2013 12:02

 

 

 

 

Av augustime - 6 juni 2013 21:09

Så här ser några av Maybelline´s mascaror ut.


The rocket volume express mascara

 


The mega plush volume express mascara

 

 


One by One volume express mascara

 

 


Great lash mascara

 

 

The colossal volume express mascara

 

 

The falsies volume express mascara waterproof

 

Ovido - Quiz & Flashcards